تهیه ماتریس حسابداری اجتماعی (SAM) در نظام حسابهای ملی، به عنوان یک ابزار آماری جهت تجزیه و تحلیل نقش نهادهای اقتصادی به ویژه خانوارها در ایجاد و توزیع درآمد توصیه میشود.
ماتریس حسابداری اجتماعی در واقع بیان ماتریسی حسابهای ملی با تاکیـد بـر ابعـاد اجتمـاعی انـواع مبادلات در بخشهای واقعی و مالی است که بر پایه توالی حسابهای مندرج در سیستم حسابهای ملی قابل ارائـه است و براساس چارچوب این ماتریس، امکان بررسی آثار سیاستهای اقتصادی بر خانوارها و سایر نهادهای اقتصادی فراهم میشود.
به طور کلی ماتریس حسابداری اجتماعی یک سیستم اطلاعاتی حسابداری و آماری است که شـامل اطلاعـات و آمارهای اجتماعی و اقتصادی برای اقتصاد یک کشور بوده و منابع آماری مورد استفاده در ایـن مـاتریس عمدتاً جداول داده ـ ستانده، آمارهای درآمد ملی و نیز آمارهای مربوط به درآمد و هزینه خانوارها است.به طور کلی می توان دو هـدف عمـده از تهیـه مـاتریس حـسابداری اجتماعی را به شرح زیر برشمرد:
١- سازماندهی و ارائه اطلاعاتی در خصوص ساختار اقتصادی و اجتماعی یک کشور در یک دوره زمانی مشخص.
٢- فراهم کردن پایه آماری منسجم در جهت طراحی یک مدل معقول که از یک سو قابلیـت ارائـه تصویری ایستا از اقتصاد کشور را داشته و از سوی دیگر قادر به شبیهسازی اثرات ناشـی از اتخـاذ سیاسـتهای مختلف اقتصادی باشد.
بازنشستگی زودرس
ورودی صندوقهای بازنشستگی اکنون آنقدر ناچیز است که حتی امکان پرداخت حقوق بازنشستگان از محل ورودیهای آنها امکانپذیر نیست، چه رسد به اینکه آن وجوه حسابداری بخواهد سرمایهگذاری شود و عواید حاصل از آن در آینده به بازنشستگان پرداخت شود.
به گزارش شهروند، «۶۸.۷درصد از شاغلان کشور کمتر از ۱۵سال در شغل اصلی خود فعالیت دارند.» آماری که چرایی ورشکستگی صندوقهای بازنشستگی که حسین عبدهتبریزی از تعبیر بمب ساعتی برای آنها استفاده میکند را به رخ میکشد.
ورودی صندوقهای بازنشستگی اکنون آنقدر ناچیز است که حتی امکان پرداخت حقوق بازنشستگان از محل ورودیهای آنها امکانپذیر نیست، چه رسد به اینکه آن وجوه بخواهد سرمایهگذاری شود حسابداری و عواید حاصل از آن در آینده به بازنشستگان پرداخت شود.
بازنشستگی زودهنگام ازجمله عوامل اصلی است که به اذعان کارشناسان اقتصادی صندوقهای بازنشستگیها در مرز بحران قرار داده است . ادعایی که نگاهی به آمارها نشان میدهد چندان هم بیراه نیست. میانگین «طول مدت اشتغال» نیروی کار در ایران که این رقم برای کل جمعیت شاغل بهطور میانگین ۱۲سال و ۲ماه است.
مدت زمان اشتغال فرد که بهعنوان شاغل رسمی (تحت پوشش بیمه بازنشستگی) بیانگر شاخص «طول مدت اشتغال» است که براساس قوانین موجود در کشور هر فرد در صورت اشتغال رسمی بدون در نظر گرفتن موارد استثنا میتواند پس از ۳۰سال کار، بازنشسته شود، اما تحلیلهای آماری گزارش مرکز آمار و اطلاعات راهبری وزارت کار نشان میدهد؛ در سال ۱۳۹۵ از ۲۲.۶میلیون نفر شاغل در کشور طول مدت اشتغال در شغل اصلی برای بالغ بر ۱۲.۱میلیون نفر از شاغلان کشور که حدود ۵۳.۸درصد از کل شاغلان را شامل میشود، کمتر از ۱۰سال است. به عبارتی مدت اشتغال رسمی این گروه از شاغلان یک دهه برآورد میشود.
همچنین طول مدت اشتغال در شغل اصلی برای ۲۴.۷درصد از نیروی کار که حدود ۵.۶میلیون نفر از شاغلان را تشکیل میدهند بین ۱۰ تا ۲۰سال برآورد شده است.
براساس آماری که وزارت کار منتشر کرده است طول مدت اشتغال در شغل اصلی برای حدود ۳.۱میلیون نفر از نیروی کار کشور معادل ۱۳.۸درصد از شاغلان، بین ۲۰ تا ۳۰سال است. همچنین طول مدت اشتغال در شغل اصلی برای حدود ۱.۸میلیون نفر بیش از ۳۰سال است که ۷.۸درصد از نیروی کار را شامل میشود.
نتایج این گزارش رسمی نشان میدهد نیروی کار کشور از نظر طول مدت اشتغال بسیار جوان است و طول مدت اشتغال بیش از ۱۵.۶میلیون نفر از نیروی کار کشور معادل ۶۸.۷درصد از شاغلان، کمتر از ۱۵سال است.
بر این اساس میانگین طول مدت اشتغال در کشور حدود ۱۲.۲سال برآورد میشود که این شاخص برای زنان حدود ۱۱.۰سال و برای مردان نیز حدود ۱۲.۵سال برآورد میشود.
:: بازدید از این مطلب : 112
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0